Over ons

Wat is Aldoende?
Aldoende biedt dagbesteding op maat aan mensen met een licht verstandelijke beperking of een GGZ-achtergrond. Dit doet ze vanuit de filosofie dat mensen ‘al doende’ leren en het beste tot hun recht komen als ze iets toevoegen aan de maatschappij op de manier die bij hén past.

Samen wordt er gekeken wat de deelnemer precies wil gaan doen. Dit kan bijvoorbeeld houtbewerking, maar ook het maken van meubels of fietsen zijn.

Wat is de visie van Aldoende?
Niet praten, maar de handen uit de mouwen steken. Dat is de mentaliteit van Aldoende.
Deelnemers komen hier verder in hun leven. Ze krijgen het gevoel dat ze geaccepteerd worden, omdat ze werk doen dat écht zinvol is. Aldoende vraagt deelnemers daarom ook zelf waar zij behoefte aan hebben en wil samen ontdekken waar zij goed in zijn.

Voor wie is Aldoende?
Aldoende richt zich op mensen met een licht verstandelijke beperking of een GGZ-achtergrond. Daarnaast zijn ook mensen met een verslaving welkom. Op dit moment heeft Aldoende zes werkplaatsen waar meerdere deelnemers aan de slag kunnen. In totaal is er ruimte voor 10 deelnemers per dag.
Om u aan te melden bij Aldoende dient u in bezit te zijn van een geldige indicatie dagbesteding. Heeft u deze niet? Wij helpen u met de aanvraag van deze indicatie.

Hoe ziet een werkdag bij Aldoende eruit?
De werkdag begint om 09.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Tussen 12.00 – 12.30 uur is er een lunchpauze. Deze wordt verzorgd door Aldoende.

Als u niet zelfstandig kunt reizen, kan een medewerker van Aldoende u helpen met het aanvragen van een vervoersindicatie.

 

Wie zijn de begeleiders bij Aldoende?

Riekelt Roest

Riekelt haalde in 2015 zijn bachelor SPH en is gecertificeerd GGZ-agoog. Hij is daarna gaan werken bij een beschermde woonvorm, waar hij dagbestedingsprojecten voor cliënten met een licht verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis opzette en coördineerde.

Na anderhalf jaar vond hij dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging en richtte samen met Stef Aldoende Harderwijk op in februari 2017.

Stef Rechtsprecher

Stef is lang werkzaam geweest in de verandabouw, maar in 2015 besloot hij om bij een beschermde woonvorm te gaan werken. Hij was ervan overtuigd dat hij verder in de zorg wilde.

Bij de dagbesteding komt zijn technische achtergrond goed van pas. Daarnaast is Stef iemand met veel creatieve ideeën.

Riekelt Roest

Stef Rechtsprecher